Hårdt vand

Hårdt vand er vand, der indeholder store mængder calcium og magnesium. Vandets hårdhed er et mål for mængden af ​​calcium og magnesium i vandet. Jo mere calcium og magnesium vandet indeholder, jo hårdere bliver vandet.

Ulemperne ved hårdt vand

Den ideelle vandhårdhed er under 7 °dH (tyske grader). Over det kan der dannes kalk. Kalken fra dit postevand aflejrer sig på varmelegemet på mange husholdningsapparater, såsom fyr, vaskemaskine, kaffemaskine, opvaskemaskine, elkedel osv. Kalken danner et isolerende lag omkring varmelegemet, hvilket betyder, at der skal mere energi til for at varme vandet op.

De mest følsomme apparater overfor hårdt vand og kalk:

 • Opvaskemaskine
 • Vaskemaskine
 • Kaffemaskine
 • Vandrør
 • Strygejern
 • Elkedel
 • Vandhaner/bruser

Især de apparater, der kommer i kontakt med varmt hårdt vand, vil lide under en forkortet levetid og nedsat ydeevne på grund af kalkaflejringer, der danner et isolerende lag. Beskyt dit hjem ved at behandle indkommende hårdt vand, før det kommer i kontakt med dine værdifulde apparater.

I nedenstående tabel kan du læse, at selv en lille mængde kalk kan føre til et meget større energiforbrug:

Tykkelsen af ​​kalklagetStigning i energiforbrug
1 mm10%
2 mm20%
3 mm25%
4 mm30%
5 mm35%
6 mm39%
7 mm42%
8 mm46%
9 mm48%
10 mm51%
11 mm54%
12 mm57%
13 mm60%

Efter installation af et blødgøringsanlæg vil dine apparater have en højere effektivitet og holde op til 30 % længere.

Hårdt vand, især varmt vand, kan også forårsage kalkaflejringer på ydersiden af ​​alle slags overflader. Typiske eksempler er spor af kalk, som du kan finde på badeværelset (på vandhaner, brusehoveder, badekar, bruseforhæng, brusedøre) og i køkkenet (på vandhaner, i elkedler, gryder, kaffemaskiner osv.). Sådanne kalkaflejringer kan fjernes med specielle kemiske produkter, der er meget udbredt i supermarkeder. Sådanne kalkfjernere koster dig enormt meget på årsbasis. Efter du har installeret et blødgøringsanlæg, bliver alle disse rengøringsmidler unødvendige.

Derudover kan du også nyde adskillige æstetiske fordele ved blødt vand såsom blødere hår og smukkere hud.

I dit hjem har du også brug for en masse sæber og rengøringsmidler til at vaske dig selv, til at vaske dit tøj eller for eksempel til at rengøre gulvet i dit hus. Med hårdt vand er sæbens virkning meget mindre effektiv, fordi der skal bruges en stor del af sæben til at neutralisere kalken og kun en mindre del vil forblive tilgængelig til virkelig at rense og gøre det, den er beregnet til. Sæbetesten er en meget klassisk test til at visualisere forskellen mellem hårdt vand og blødgjort vand. Hårdt vand kan også give hudproblemer, fordi vask med hårdt vand vil efterlade sæberester og kan forårsage tør eller kløende hud. Hårdt vand kan være meget problematisk for personer med dermatitis eller eksem.

Tag handling i dag og invester i et blødgøringsanlæg.

Indikationer på hårdt vand

Den mest almindelige indikation på hårdt vand er selvfølgelig den grimme kalkbelægning. Nedenfor er nogle indikationer på, at du lider af hårdt vand i dit hjem.

 • Brusedøre med kalk
 • Opvaskemaskinen, der efterlader kedelige hvide mærker på dine glas og køkkenudstyr
 • Tøj, der føles farveløst og slidt
 • Kedeligt hår, der føles tørt
 • Følsom og irriteret hud efter brusebad
 • En larmende elkedel
 • Kalk på køkkenvask og vandhaner
 • Et øget energiforbrug
 • Vand, der ikke skyller ordentligt væk på grund af kalk i vandrøret

Hovedsynderen ved hårdt vand i hjemmet er den livsforkortende effekt på dyre husholdningsapparater med et varmeelement:

 • Elkedlen
 • Vaskemaskinen
 • Opvaskemaskinen

Hårdt vand forkorter disse apparaters levetid med 30 % (!).
Derudover bruger disse apparater mere energi, da kalken fra det hårde vand aflejrer sig på varmeelementerne. Selv et lille kalklag på 5 mm fører til en stigning i energiforbruget på 35 %.

Hvad med opvaskemidler, opvasketabletter, rengøringsmidler, sæbe og shampoo?

Hårdt vand er dyrt vand. Det kan du også mærke på det større forbrug af vaskemidler, opvasketabletter, dyre rengøringsmidler, sæbe og shampoo. Kalken fra hårdt vand reducerer disse produkters ydeevne betydeligt, så du bruger flere af dem.

Lad os gå i gang med det samme

At bestemme din vandhårdhed kan forklare mange husholdningslidelser. Lad os gå i gang med det samme. Vil du have et uforpligtende tilbud eller har du et spørgsmål? Kontakt os. Vi hjælper dig gerne!

 • +45 3210 7010
 • info@jvt.dk

Find vandets hårdhed i dit område her!

calculate waterhardness laptop screenshot

Et Hydro@Home blødgøringsanlæg forhindrer kalkaflejringer. På den måde kan du spare meget hvert år. Hvor hårdt er vandet i dit område? Hvilke konsekvenser har det for dit hjem? Tag den online vandhårdhedstest.

ER HÅRDT VAND GODT FOR DIn SUNDHED?

Calcium og magnesium er meget vigtige for dit helbred. At drikke hårdt vand kan derfor aldrig give et sundhedsproblem, fordi menneskekroppen har brug for calcium og magnesium. Det anbefalede daglige indtag af calcium svinger omkring 1000 mg for en gennemsnitlig voksen. For små børn og ældre er den anbefalede mængde endnu højere. For magnesium er det anbefalede indtag mellem 310 og 420 mg dagligt afhængigt af alder og køn. Kvinder har brug for mindre magnesium end mænd.

Hvis du skulle drikke 2 liter hårdt vand fra hanen med et calciumindhold på 100 mg/l og et magnesiumindhold på 30 mg/l hver dag, ville du stadig kun få et dagligt indtag på 200 mg calcium og 60 mg magnesium . Det betyder, at hovedmængderne af calcium og magnesium skal komme fra andre kilder. Desuden, hvis du drikker vand, vil vandet have forladt maven igen inden for 10 minutter. Så kroppen optager lettere calcium og magnesium fra andre næringsstoffer.

Calcium er meget vigtigt for dit helbred. Du har mere calcium i din krop end noget andet mineral (+/- 1,2 kg). Det er vigtigt for dine knogler og tænder, men også for din generelle hjertetilstand, din muskelfunktion og dit nervesystem. Magnesium er også afgørende for flere kropsfunktioner, såsom dit energistofskifte og proteinsyntese. Det er også vigtigt for den korrekte funktion af hjernen, knoglerne, hjertet og musklerne.

Fødevarer rige på calcium er mejeriprodukter som mælk selv, men også ost og yoghurt. 1 glas mælk indeholder 300 mg calcium, 100 gram ost indeholder 700 mg calcium. Andre eksempler er fisk, bladgrøntsager, bælgfrugter, tørret frugt osv… Magnesium er rigeligt i forskellige fødevarer såsom nødder, bladgrøntsager, fuldkornsbrød, mørk chokolade osv… men også i visse grøntsager og mejeriprodukter. 1 glas mælk indeholder (kun) 10 % af mængden af ​​calcium. 100 gram fuldkornsbrød indeholder allerede 80 mg magnesium og 100 gram mandelnødder indeholder ikke mindre end 300 mg magnesium.

Som du kan se, er calcium og magnesium vigtigt for dit helbred, men mængden af ​​calcium og magnesium, der er til stede i hårdt vand, er begrænset til at opfylde WHO’s daglige anbefalede indtag. Det er derfor bedre at få calcium og magnesium fra andre fødekilder, der er rige på disse mineraler.

Har du spørgsmål eller vil du have et tilbud?

Vil du have et uforpligtende tilbud, eller har du et spørgsmål?
Kontakt os. Vi hjælper dig gerne!

Hvorfor vælge et Hydro@home anlæg?

Med Hydro@Home vælger du det mest kompakte blødgøringsanlæg med lave driftsomkostninger. På denne måde vil et Hydro@Home anlæg spare dig for energi og penge. Hydro@Home – perfekt blødt og drikkeligt vand. Oplev alle fordelene her!

100% Mængdestyret

Blødgøringsanlægget tilpasser sig familiens behov og regenerere kun når det er nødvendigt

Finere resin

Finere resin, stor kapacitet, unik patenteret teknologi

Økonomisk

Intet energiforbrug, lavt vand- og saltforbrug pr. regenerering

Lille & kompakt

Kompakte anlæg, stor ydeevne, passer til selv de mindste rum

Uden elektricitet

Intet energiforbrug, nem installation uden stikkontakt, ekstra sikker

Produceret i eu

Blødgøringsanlæg og drikkevandsfiltre af høj kvalitet, 100% produceret i Belgien